3 Δύσκολες Καταστάσεις όπου οι Στρατιωτικές Οικογένειες μπορούν να βοηθήσουν - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

3 Δύσκολες Καταστάσεις όπου οι Στρατιωτικές Οικογένειες μπορούν να βοηθήσουν


Οι στρατιωτικές οικογένειες είναι ανθεκτικές, προσαρμόσιμες, ευέλικτες και προετοιμασμένες για την αβεβαιότητα. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε τακτικά παρέχουν πολλά μαθήματα που μπορούν να ωφελήσουν όσους βρίσκονται εκτός της κοινότητάς μας, αν είμαστε πρόθυμοι να τις μοιραστούμε με έναν τρόπο που τους κάνει να θέλουν να ακούσουν.Ιδού μερικά παραδείγματα για το πώς οι στρατιωτικές οικογένειες είναι καλές στο να βρίσκουν το θετικό σε κάθε νέα κατάσταση, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση.

1. Αξιοποιώντας στο έπακρο τα νέα σχολεία

Τα παιδιά στρατιωτικών μετακινούνται πολύ — μερικές φορές μέχρι και 6 φορές στην ηλικία των 12. Ένα παιδί μπορεί να αλλάξει σχολεία έξι με εννέα φορές μεταξύ του παιδικού σταθμού και της αποφοίτησης του γυμνασίου. Τα παιδιά των στρατιωτικών είναι καλά εξοικειωμένα στο να αποχαιρετούν και είναι πάντα τα νέα παιδιά στην πόλη και στο σχολείο. Τα υπόλοιπα παιδιά μπορεί να αισθάνονται άνετα στο σχολείο και να εγκατασταθούν σε μια κοινότητα μεταξύ των φίλων και της οικογένειας για ολόκληρη τη ζωή τους.
Αλλά όταν το παιδί ενός στρατιωτικού συναντά έναν νέο φίλο που βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με αυτόν, φυσικά αναζητούν τα θετικά που βρήκαν σε ένα νέο σχολείο βασισμένα στις εμπειρίες τους. Μπορούν να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να δουν τα θετικά της υπόθεσης όπως πρόσθετες εκπαιδευτικές και εξωσχολικές ευκαιρίες.

2. Τελειοποιώντας την Μετακόμιση

Η μετακομιση δεν είναι κάτι νέο για έναν στρατιωτικό, ωστόσο ο καθένας αποπροσανατολίζεται με όλες τις νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει σε μια τέτοια διαδικασία. Τα παιδιά μας μπορεί να μην θυμούνται την πρώτη τους μετακομιση αλλά, καθώς μεγαλώνουν, γίνεται όλο και δυσκολότερο. Τώρα, φανταστείτε μια οικογένεια που δεν χρειάστηκε ποτέ να μετακομίσει, να το κάνει για πρώτη φορά. Μακριά από την θαλπωρή και το μοναδικό σπίτι που έχουν γνωρίσει. Ίσως θα είναι συντριπτικό γι' αυτούς.
Η στρατιωτική οικογένεια μπορεί να βρει τα θετικά στοιχεία που σχετίζονται με την μετακομιση, με βάση τις αμέτρητες φορές που την έχουν κάνει. Γνωρίζουν ότι με κάθε αλλαγή έρχεται μια νέα ικανότητα προσαρμογής και αντιμετώπισης των προκλήσεων. Η κίνηση τους επιτρέπει να κάνουν νέους φίλους.
Η μετακομιση σημαίνει ταξίδι σε νέα μέρη, να βλέπεις περισσότερο κόσμο και να βρίσκεις μια νέα αίσθηση περιπέτειας. Το πακετάρισμα και η μετακομιση μπορούν να βοηθήσουν μια οικογένεια να καθορίσει  πράγματα με τα οποία μπορεί να ζήσει χωρίς και τι πραγματικά χρειάζεται, αξιοποιώντας την ευκαιρία να απορρίψει περιττά αντικείμενα.

3. Παραμονή ενός γονέα μακριά από το σπίτι για μεγάλο διάστημα

Η απουσία του ενός συζύγου μπορεί να είναι η ιδανική στιγμή για την οικογένεια στο σπίτι να συνδεθεί με νέους τρόπους. Μπορεί να δώσει την ευκαιρία στον/στην σύζυγο να έχει περισσότερο χρόνο για να αυτό-προβληθεί ή να παρακολουθήσει την αγαπημένη τους εκπομπή στο Netflix. Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να αναλάβουν νέα καθήκοντα και να μάθουν πρόσθετες δεξιότητες. Ο διαχωρισμός μπορεί να κάνει την οικογένεια να εκτιμήσει ο ένας τον άλλο περισσότερο και να μεγαλώσει τους δεσμούς της ομάδας με τρόπους που δεν φανταζόταν καν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου