7 συμπεριφορές που κάνουν τους καλούς επαγγελματίες να θέλουν να παραιτηθούν από την εργασία τους - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Κυριακή, 24 Μαΐου 2020

7 συμπεριφορές που κάνουν τους καλούς επαγγελματίες να θέλουν να παραιτηθούν από την εργασία τους

Υπάρχει ένα αρκετά δημοφιλές ρητό που λέει: "οι εργαζόμενοι δεν εγκαταλείπουν τις δουλειές τους, εγκαταλείπουν τους διευθυντές τους." Και υπάρχει πολλή αλήθεια σε αυτό το ρητό αν το σκεφτείτε.
Σε αυτό το κείμενο θα δούμε γιατί άτομα που είναι καλοί στην εργασία τους, έχουν καλή απόδοση και είναι χαρούμενοι, καταλήγουν να δηλώνουν παραίτηση και αναζητούν άλλη εργασία. Ποιες ειναι αυτές οι συμπεριφορές των manager/διευθυντών και δεν μπορούν να κάνουν ακόμα πιο παραγωγική την ομάδα τους;

1. Καταπονούν τα άτομα


Είναι τόσο δελεαστικό να δουλεύεις σκληρά με τους καλύτερους ανθρώπους σου που οι διευθυντές συχνά πέφτουν σε αυτή την παγίδα. Η υπεραπασχόληση των καλών υπαλλήλων είναι περίπλοκη, τους κάνει να νιώθουν σαν να τιμωρούνται για την εξαιρετική τους απόδοση. Η υπεραπασχόληση εργαζομένων είναι επίσης αντιπαραγωγική. Νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Stanford δείχνει ότι η παραγωγικότητα ανά ώρα μειώνεται κατακόρυφα όταν η εργάσιμη εβδομάδα υπερβαίνει τις 50 ώρες, και η παραγωγικότητα μειώνεται τόσο πολύ μετά από 55 ώρες που δεν κερδίζεις τίποτα από την επιπλέον εργασία.
Αν χρειαστεί να αυξήσετε την εργασία των ταλαντούχων υπαλλήλων σας, καλύτερα να αυξήσετε και τη θέση ευθύνης τους. Οι ταλαντούχοι υπάλληλοι θα αναλάβουν μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, αλλά δεν θα παραμείνουν στην εργασία τους εάν νιώθουν ότι τους ασφυκτιά. Οι αυξήσεις, οι προαγωγές και οι αλλαγές τίτλου/θέσης είναι όλοι αποδεκτοί τρόποι για την αύξηση του φόρτου εργασίας. Εάν απλώς αυξήσετε τον φόρτο εργασίας επειδή οι άνθρωποι είναι ταλαντούχοι, χωρίς να αλλάξετε τίποτα, θα αναζητήσουν μια άλλη δουλειά που τους δίνει αυτό που τους αξίζει.

2. Δεν αναγνωρίζουν τις συνεισφορές και δεν ανταμείβουν την καλή δουλειά

 Σε όλους αρέσουν τα συγχαρητήρια, ακόμα περισσότερο σε αυτούς που εργάζονται σκληρά και δίνουν τα πάντα. Οι διευθυντές πρέπει να επικοινωνούν με τους ανθρώπους τους για να μάθουν τι τους κάνει να νιώθουν καλά (για κάποιους, είναι η αύξηση. για άλλους, είναι η δημόσια αναγνώριση) και στη συνέχεια να τους ανταμείψουν για μια καλή δουλειά.

3. Δεν ενδιαφέρονται για τους υπαλλήλους τους

Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που εγκαταλείπουν τη δουλειά τους το κάνουν λόγω της σχέσης τους με το αφεντικό τους. Οι έξυπνες εταιρείες έχουν διευθυντές τους να ξέρουν πώς να εξισορροπήσουν το να είναι επαγγελματίες με το να είναι άνθρωποι. Αυτά είναι τα αφεντικά που γιορτάζουν την επιτυχία ενός υπαλλήλου, συμπονούν όσους περνούν δύσκολες στιγμές και προκαλούν τους ανθρώπους, ακόμα και όταν πονάει. Είναι αδύνατο να εργάζεστε για κάποιον οκτώ ώρες την ημέρα όταν δεν έχει προσωπική ανάμειξη και δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο εκτός από την απόδοση της παραγωγής σας.

4. Δεν τιμούν τις δεσμεύσεις τους

Το να δίνεις υποσχέσεις στον κόσμο σε βάζει στην λεπτή γραμμή που βρίσκεται ανάμεσα στο να τους κάνεις πολύ χαρούμενους και στο να τους βλέπεις να βγαίνουν από την πόρτα. Όταν τηρείτε μια δέσμευση, μεγαλώνετε στα μάτια των υπαλλήλων σας επειδή αποδεικνύετε ότι είστε αξιόπιστοι και έντιμοι (δύο πολύ σημαντικά προσόντα σε ένα αφεντικό). Αλλά όταν αψηφάς τη δέσμευσή σου, αντιμετωπίζεις την ολιγωρία, την αδιαφορία και την ασέβεια. Εξάλλου, αν το αφεντικό δεν τιμά τις δεσμεύσεις του, γιατί θα πρέπει όλοι οι άλλοι;

5. Αποτυγχάνουν να αναπτύξουν δεξιότητες των εργαζομένων

Όταν ρωτούν τους διευθυντές για την αδιαφορία τους προς τους υπαλλήλους, προσπαθούν να δικαιολογηθούν χρησιμοποιώντας λέξεις όπως "εμπιστοσύνη", "αυτονομία" και "ενδυνάμωση." Αυτό είναι εντελώς ανόητο. Οι καλοί μάνατζερ τα καταφέρνουν, όσο ταλαντούχοι κι αν είναι οι εργαζόμενοι. Δίνουν προσοχή και συνεχώς ακούν και σχολιάζουν.
Η διαχείριση μπορεί να έχει μια αρχή, αλλά σίγουρα δεν έχει τέλος. Όταν έχετε έναν ταλαντούχο εργαζόμενο, είναι στο χέρι σας να συνεχίσετε να βρίσκετε περιοχές στις οποίες μπορούν να βελτιωθούν για να επεκτείνετε το σύνολο των δεξιοτήτων τους. Οι πιο ταλαντούχοι εργαζόμενοι θέλουν ανατροφοδότηση -περισσότερο από τους λιγότερο ταλαντούχους- και είναι δουλειά σας να συνεχίσετε. Εάν δεν το κάνετε, οι καλύτεροί σας εγαζόμενοι θα βαρεθούν και θα εφησυχάσουν.

6. Αποτυγχάνουν να συμβάλουν στην δημιουργικότητά τους

Οι πιο ταλαντούχοι υπάλληλοι επιδιώκουν να βελτιώσουν ό, τι αγγίζουν. Εάν αφαιρέσετε την ικανότητά τους να αλλάζουν και να βελτιώνουν τα πράγματα επειδή είστε μόνο άνετοι με την υπάρχουσα κατάσταση, αυτό τους κάνει να μισούν τη δουλειά τους. Το να περιορίζεις  αυτήν την έμφυτη επιθυμία δημιουργίας όχι μόνο τους περιορίζει, αλλά περιορίζει και όλη την ομάδα.

7. Αποτυγχάνουν να προκαλέσουν τους ανθρώπους πνευματικά

Οι επικεφαλείς πρέπει να προκαλούν τους υπαλλήλους τους να επιτύχουν πράγματα που φαίνονται αδιανόητα στην αρχή. Αντί να θέτουν απλούς, αυξητικούς στόχους, θέτουν απλούς στόχους που διώχνουν τους ανθρώπους από τις ζώνες άνεσής τους. Στη συνέχεια, οι καλοί διευθυντές κάνουν ό,τι μπορούν για να τους βοηθήσουν να επιτύχουν. Όταν ταλαντούχοι και ευφυείς άνθρωποι βρουν τον εαυτό τους να κάνει πράγματα που είναι πολύ εύκολα ή βαρετά, αναζητούν άλλες δουλειές που θα αμφισβητήσουν τις διάνοιες τους.
Αν θέλετε οι καλύτεροί σας άνθρωποι να μείνουν, πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά πώς τους μεταχειρίζεστε. Πρέπει να τους κάνετε να θέλουν να δουλέψουν για εσάς.
Ποια άλλα λάθη θεωρείτε ότι οδηγούν καλό προσωπικό στο να παραιτηθεί; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα σχολίων παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου