Ο στρατός στη Ρωσία κατασκευάζει κινητό νοσοκομείο για τον COVID19 μέσα σε χρυσωρυχείο - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Ο στρατός στη Ρωσία κατασκευάζει κινητό νοσοκομείο για τον COVID19 μέσα σε χρυσωρυχείο


Κινητό νοσοκομείο σε χρυσωρυχείο

Η Ρωσία παράγει δεκάδες μέταλλα, τα οποία προωθεί στις διεθνείς αγορές και η απόφασή της να δημιουργήσει μια κινητή νοσοκομειακή εγκατάσταση στο ορυχείο υπογραμμίζει την ανησυχία της για τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της παραγωγής εν μέσω της πανδημίας.

Η μονάδα του κινητού νοσοκομείου, σύμφωνα με την εταιρεία  Polyus, θα είναι σε θέση να νοσηλεύσει μέχρι 1.100 άτομα από το ορυχείο "Ολυμπιάδα", το οποίο βρίσκεται 550 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Κρασνογιάρσκ.
"Η μονάδα εξακολουθεί να λειτουργεί, οι διαδικασίες παραγωγής βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία", ανέφερε η Polyus στο Reuters.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι θα στείλει περίπου 400 στρατιώτες για την κατασκευή και λειτουργία του νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένου 77 ατόμων ως ιατρικό προσωπικό.

Η εταιρεία Polyus Krasnoyarsk, είναι η μεγαλύτερη μονάδα της επιχείρησης και λειτουργεί τα ορυχεία Ολυμπιάδα, Μπλαγκοναντανάγιε και Τιμούκτα.

Στο ορυχείο της Ολυμπιάδας, οι ανθρακωρύχοι εργάζονται σε βάρδιες εκ περιτροπής. Η επόμενη βάρδια βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα μέχρι να επιστρέψει στο ορυχείο, ανακοίνωσε η Polyus.


ΠΗΓΗ reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου