Η μοναδική Μονάδα Ιππικού του στρατού με άλογα, ετοιμη να τα αντικαταστήσει με άρματα - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Σάββατο, 16 Μαΐου 2020

Η μοναδική Μονάδα Ιππικού του στρατού με άλογα, ετοιμη να τα αντικαταστήσει με άρματα

Το μοναδικό σύνταγμα ιππικού του Ινδικού Στρατού πρόκειται να αποχαιρετήσει τα άλογά του, με την κυβέρνηση να εγκρίνει πρόταση για εξοπλισμό του 61ου Ιππικού με σύγχρονα άρματα μάχης, ανέφεραν δυο ανώτεροι αξιωματούχοι.

Το περίφημο 61ο Ιππικό μετατρέπεται σε τακτικό τεθωρακισμένο σύνταγμα βάσει σύστασης για την όξυνση της μαχητικής ισχύς του στρατού και τον περιορισμό των εξόδων του, ανέφερε ένας από τους προαναφερθέντες αξιωματικούς.Το 61ο Ιππικό με έδρα το Jaipur είναι πιθανό να είναι εξοπλισμένο με άρματα μάχης T-72, δήλωσε ο δεύτερος αξιωματικός που αναφέρεται παραπάνω. "Τρεις ανεξάρτητες ομάδες άλλων συντακτικών ομάδων συγχωνεύονται κάτω από τα αρχηγεία του 61ου Ιππικού για να σχηματίσουν τη νέα μονάδα δεξαμενής", πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Τα 300 άλογα του συντάγματος (200 στην Τζαϊπούρ και περίπου 100 με μια μοίρα 61ου Ιππικού στο Δελχί) θα αποτελέσουν μέρος ενός νέου κόμβου ιππασίας, είπε.

Ο Πτέραρχος Σεκατκάρ, ο οποίος ηγήθηκε την 11μελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων που διορίστηκε από το πρόσωπό του, ανέφερε ότι η σύσταση για μηχανοργάνωση του 61ου Ιππικού λήφθηκε μετά την εξέταση του ιστορικού της μονάδας.

"Δεν έχει συμμετάσχει σε καμία επιχείρηση τα τελευταία 25 χρόνια. Πουθενά στον κόσμο δεν παίζει πόλο ή δεν συμμετέχει σε ιππικά αθλήματα στην κύρια κατοχή οποιασδήποτε στρατιωτικής μονάδας. Είναι προς το συμφέρον του στρατού να λειτουργεί τανκς (η μονάδα) αντί για άλογα", δήλωσε ο Σεκακάρ. Είπε ότι ο σωματοφύλακας του Προέδρου, επίσης μια ενωμένη μονάδα, έχει τον σαφώς καθορισμένο ρόλο της εκτέλεσης των τελετουργικών καθηκόντων για τον Πρόεδρο της χώρας. Η απόφαση για μηχανοποίηση του μονταρισμένου συντάγματος, το οποίο έχει συσσωρευτεί στην παράδοση και στην ιστορία του αθλητισμού, έχει προκαλέσει ανάμικτες αντιδράσεις. Αν και κάποιοι στο στρατό υποστηρίζουν ότι η στρατιωτική κληρονομιά του συντάγματος έπρεπε να διατηρηθεί, άλλοι αντιτάσσονται στο ότι είναι πιο λογικό να εκχωρηθεί στο 61ο Ιππικό λειτουργικός ρόλος παρά να περιοριστεί σε τελετουργικές λειτουργίες και αθλητικές εκδηλώσεις.
Το 61ο Ιππικό υψώθηκε στην Τζαϊπούρ τον Οκτώβριο του 1953 συγκεντρώνοντας συναρμολογημένα στοιχεία των συνταγμάτων ιππικού των παλαιότερων ηγετών κρατών της Ινδίας.

Πλούσιο σε αθλητική ιστορία, το σύνταγμα απονέμει ένα βραβείο Πάντμα Σίρι, 10 βραβεία Αρτζούνα, 11 μετάλλια Ασιατικών Αγώνων και πλήθος παραστάσεων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πόλο και σε διεθνείς ιππικούς αγώνες. Αποτελεί μέρος της ετήσιας παρέλασης για την Ημέρα της Δημοκρατίας εδώ και αρκετές δεκαετίες.

ΠΗΓΗ hindustimes