Περικοπές στον προϋπολογισμό του Στρατού λόγω κορονοϊού - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Κυριακή, 17 Μαΐου 2020

Περικοπές στον προϋπολογισμό του Στρατού λόγω κορονοϊού

Πιθανή μείωση των στρατιωτικών δαπανών λόγω της αναδυόμενης οικονομικής κατάρρευσης

Καθώς ο νέος κορονοϊος έχει σαρώσει την υφήλιο, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν προσπαθήσει να προσαρμόσουν τα πάντα, από τη βασική εκπαίδευση μέχρι τις αποστολές υποβρυχίων, ώστε να αποτρέψουν την πανδημία να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην ικανότητα του στρατού να ανταποκρίνεται σε αντιπάλους.
Αλλά η κρίση του covid-19 θα μπορούσε να έχει ένα διαφορετικό είδος μακροπρόθεσμου αντίκτυπου στο στρατό, ένα εκτός της ικανότητας του Πενταγώνου να ελέγχει: πιθανή μείωση των στρατιωτικών δαπανών λόγω της αναδυόμενης οικονομικής κατάρρευσης της χώρας.

Οι ηγέτες του Πενταγώνου ζητούν αμυντικό προϋπολογισμό 705 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2021, αντιπροσωπεύοντας το ήμισυ των διακριτικών δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και πιθανώς για μια ακόμη φορά διασφαλίζοντας ότι οι στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Αλλά οι σημερινοί και πρώην αξιωματούχοι λένε ότι μια σταθερή μείωση, ακόμη και αν μετριοπαθής, θα μπορούσε να καταστήσει δυσκολότερο για το Πεντάγωνο να επιτύχει τους επί μακρόν αναβαλλόμενους στόχους του για τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων και τον αποτελεσματικότερο ανταγωνισμό με την Κίνα, σε μια εποχή όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεμένες σε επαναστατικές συγκρούσεις στο Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή.

Οι νομοθέτες έχουν ήδη εγκρίνει πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε έκτακτες δαπάνες για κίνητρα σε μέτρα τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν σανίδα σωτηρίας σε κράτη που λιμοκτονούν τα έσοδα και τα οποία έχουν δημιουργήσει ανησυχίες για το χρέος μεταξύ των δημοσιονομικών συντηρητικών.

Ο Ρόμπερτ Χέιλ, ο οποίος διετέλεσε ελεγκτής του Πενταγώνου κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα και είναι πλέον συμπληρωματικός ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια, ανέφερε ότι προβλέπει σοβαρή οικονομική ύφεση. συμπεριλαμβανομένων των υψηλών ελλειμμάτων και της υψηλής ανεργίας — θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα μια "μέτρια μείωση" των αμυντικών δαπανών, της τάξης του 2 με 3 τοις εκατό σε πραγματικούς όρους.


ΠΗΓΗ washingtonpost