Προηγμένα ηλεκτρονικά οπτικά αναπτύσσονται από τη Ρωσία - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Κυριακή, 17 Μαΐου 2020

Προηγμένα ηλεκτρονικά οπτικά αναπτύσσονται από τη Ρωσία


Η Ρωσία αναπτύσσει ένα ευρύ φάσμα νέων ηλεκτρονικών διοπτρών για φορητά όπλα και πολυβόλα. 

Η κρατική εταιρεία Rostec αποκάλυψε την πρώτη Ρωσική red-dot διάταξη για συναρμολογημένα βαριά πολυβόλα (HMGs). Το χρώμα σχηματίζει ένα φωτεινό σημάδι (κόκκινη κουκκίδα) στο οπτικό πεδίο του σκοπευτή για να εντοπίσει το στόχο.

Η συσκευή, η οποία αναπτύχθηκε από τη θυγατρική της Roselektronika αρχικά προοριζόταν για την οικογένεια Kord 12,7 mm HMG· ωστόσο, μπορεί να εγκατασταθεί σε άλλα πολυβόλα που έχουν χαραχθεί για φυσίγγια μεγάλου διαμετρήματος.
"Το θέαμα επιτρέπει σε χειριστή αεροπλάνου, το οποίο είναι τοποθετημένο σε κινούμενη πλατφόρμα, συγκεκριμένα, τεθωρακισμένο όχημα, βάρκα, ή ελικόπτερο, να θέτει στόχους με αποτελεσματικό τρόπο", ανέφερε το τμήμα Τύπου της Rostec.

Η νέα ανθεκτική κόκκινη κουκκίδα αντέχει σε ισχυρά ανάστημα και αυξάνει την ακρίβεια της βολής και την ταχύτητα στόχευσης. Η όραση έχει ευρύ οπτικό πεδίο (20°) και μηχανισμό ρύθμισης του σήματος διόπτευσης που επιτρέπει την ακριβή ενεργοποίηση σε αποστάσεις 400 m, 800 m και 1.200 m, σύμφωνα με το armyidentifier.com."Αρχικά, η εικόνα αναπτύχθηκε για την τοποθέτηση βαρέων αυτόματων όπλων, συγκεκριμένα, το Κορντ 12,7 mm HMG που μπορεί να ενσωματωθεί στις οικογένειες εξοπλισμών τεθωρακισμένων οχημάτων, σκαφών και ελικοπτέρων... Ένας σκοπευτής μπορεί να ελέγχει και να επιτίθεται στόχους σε αποστάσεις άνω των 1.000 m, χρησιμοποιώντας τη νέα μας ανάπτυξη. επιπλέον, το ευρύ οπτικό πεδίο του οράματος θα τον εμποδίσει να χάσει οποιονδήποτε στόχο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, η εικόνα αυξάνει την ακρίβεια της βολής αρκετές φορές", ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου του Ροσέλ.

Η βιομηχανία της Ρωσίας επενδύει επίσης σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη φωτογραφικών μηχανών θερμικής απεικόνισης. Το Μάρτιο, ο Ρόστεκ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του πρώτου εγχώριου θερμικού απεικονιστή ψύξης. Η θερμική απεικόνιση μπορεί να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των εποχούμενων συστημάτων παρατήρησης, των ανθρωποφορητών συσκευών και των συγκροτημάτων παρατήρησης εν στάσει. Ο νέος θερμικός εκτυπωτής διαθέτει τις δομές του κβαντικού φωτοανιχνευτή υπερύθρων (QWIP) και διαθέτει μήτρα 640×512 και διαδραστικό φακό υπερύθρων οπτικών μηχανών.


ΠΗΓΗ ihls