Αξιοποίηση των Δεδομένων στο Σύγχρονο Επιχειρησιακό Περιβάλλον - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Αξιοποίηση των Δεδομένων στο Σύγχρονο Επιχειρησιακό Περιβάλλον

Καθώς ο Στρατός συνεχίζει τις προσπάθειές του να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα ως "στρατηγικό πλεονέκτημα", ζητά πλέον και τη βοήθεια της βιομηχανίας της Τεχνολογίας.
Σε ένα πρόσφατο έγγραφο, ο Αμερικανικός  Στρατός εκφράζει το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη λύσεων τεχνητής νοημοσύνης και αυτοματισμού κατά τη διάρκεια  των επιχειρήσεων.  Το έγγραφο σκιαγραφεί μια γρήγορη αλλαγή των αρχικών δυνατοτήτων στην αυτοματοποιημένη ανάλυση πληροφοριών, επιθυμώντας να χρησιμοποιηθεί νέα τεχνολογία σε ένα χρόνο.

Το έγγραφο είναι διαφωτιστικό ως προς τις λεπτομέρειες σχετικά με τις περιπτώσεις χρήσης που αναζητά η υπηρεσία, αλλά γενικά ζητά την ανάπτυξη τεχνολογίας για την καλύτερη ανάλυση των πληροφοριών και τη χρήση της τεράστιας ποσότητας δεδομένων που παράγει ο στρατός, από τα επιχειρηματικά συστήματα κατά τη διάρκεια  των επιχειρήσεων.

"Ο Στρατός των ΗΠΑ ενδιαφέρεται για έξυπνες δυνατότητες αυτοματισμού, επαύξημένης πραγματικότητας και ανάλυσης, για να εκμεταλλευτεί την ισχύ των δεδομένων, βελτιώνοντας παράλληλα την επιχειρησιακή αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα", αναφέρει το έγγραφο.
Η Πολεμική Αεροπορία εκπαιδεύει συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) ώστε να επιτρέπει την ταχύτερη ανάλυση των δεδομένων από το κατανεμημένο κοινό σύστημα εδάφους (DCGS), το δίκτυο στρατιωτικών πληροφοριών. Ο στρατός βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία εκσυγχρονισμού του DCGS του, αλλά το έγγραφο δείχνει ότι η μεγαλύτερη υπηρεσία του στρατού θέλει να έχει αυτοματοποιημένα και αναλυτικά εργαλεία στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης συστημάτων όπως το DCGS.

Το έγγραφο αναφέρει δεκάδες είδη τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών που ενδιαφέρεται ο Στρατός, τα οποία κυμαίνονται από ρομπότ αυτοματισμού της ρομποτικής διαδικασίας (RPA) μέχρι τεχνητή νοημοσύνη.

Το έγγραφο αναφέρεται στο γενικό στόχο του στρατού να επιτύχει πολυτομεακές επιχειρήσεις που θα μπορούν να ενσωματώσουν δεδομένα από άλλες στρατιωτικές υπηρεσίες. Η ιδέα των πολυτομεακών επιχειρήσεων "είναι το πώς ο Στρατός στηρίζει μια Κοινή Δύναμη στην ταχεία και συνεχή ενσωμάτωση όλων των τομέων του πολέμου - ξηράς, θαλάσσης, αέρα, διαστήματος και κυβερνοχώρου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου