Κατάρριψη τούρκικου drone - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Κυριακή, 17 Μαΐου 2020

Κατάρριψη τούρκικου drone


Άλλο ένα τουρκικό αεροσκάφος καταρρίπτεται από τις δυνάμεις του Λιβυκού Στρατού κοντά στα σύνορα με την Τυνησία

Ο λιβυκός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε άλλο ένα τουρκικό αεροσκάφος κοντά στη στρατηγική αεροπορική βάση Al-Watiyah δυτικά της πρωτεύουσας, Τρίπολη, κατά μήκος των τυνησιακών συνόρων.

Το "Τμήμα Στρατιωτικών Πληροφοριών" του Λιβυκού Στρατού είπε, "Οι πλατφόρμες αεροπορικής άμυνας των Αραβικών Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης στόχευαν ένα Τούρκικο drone της Άνκα-Σ, το οποίο ονομάζεται "Φοίνιξ" και πυροβολήθηκε στα περίχωρα της Βάσης Uqba ibn Nafi - Al-Watiah Airbase."
Ο επίσημος εκπρόσωπος του Λιβυκού Στρατού, υποστράτηγος Ahmed Al-Mesmari, είπε σε συνέντευξη στην Sputnik Arabic ότι οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή της Λιβύης και ότι πολλοί Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες σκοτώθηκαν πρόσφατα στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ αρνήθηκε ότι υπήρξαν θάνατοι μεταξύ των Τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη, και ανέφερε ότι "οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει να γίνει στη Λιβύη, στο πλαίσιο της στήριξης της νομιμότητας".

Ο Τουρκικός Στρατός παρέχει επί του παρόντος άμεση στήριξη στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.

Παρά τις εκκλήσεις για πανεθνική κατάπαυση του πυρός από τα Ηνωμένα Έθνη, ο πόλεμος στη Λιβύη συνεχίζει να μαίνεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, καθώς οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία απέρριψαν την πρόταση του διοικητή του LNA, στρατάρχη Khalifa Haftar, για κατάπαυση του πυρός διάρκειας ενός μήνα προκειμένου να παρατηρηθεί το Ραμαζάνι.

ΠΗΓΗ almasdarnews