Συμφωνία Αμερικάνικου Στρατού με την SpaceX για ευρυζωνική σύνδεση των Μονάδων Στρατού στο Πεδίο της Μάχης - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Συμφωνία Αμερικάνικου Στρατού με την SpaceX για ευρυζωνική σύνδεση των Μονάδων Στρατού στο Πεδίο της Μάχης


Ο Αμερικανικός Στρατός υπέγραψε συμφωνία με το SpaceX για να δοκιμάσει τη χρήση της ευρυζωνικής σύνδεσης Starlink για να συνδέσει μονάδες στο πεδίο

Ο Στρατός των ΗΠΑ θα πειραματιστεί χρησιμοποιώντας ευρυζωνική σύνδεση Starlink για να μεταφέρει δεδομένα σε στρατιωτικά δίκτυα. Μια συμφωνία που υπεγράφη με τη SpaceΧ στις 20 Μαΐου δίνει στον στρατό τρία χρόνια για να δοκιμάσει την υπηρεσία.
Ο στρατός προσπαθεί να καλύψει μια αυξανόμενη ζήτηση για συνδεσιμότητα στο πεδίο
Ο Στρατός και η SpaceX υπέγραψαν Συμφωνία Συνεργασίας Έρευνας και Ανάπτυξης, γνωστή ως CRADA. Το έργο θα επιβλέπεται από το Κέντρο Ανάπτυξης Ικανοτήτων Μάχης C5ISR της Διοίκησης Ανάπτυξης.

Τα CRADA χρησιμοποιούνται συνήθως από το στρατό για την αξιολόγηση τεχνολογιών και υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα πριν δεσμευθεί να τα αγοράσει. Ο στρατός στην περίπτωση αυτή θέλει να είναι σε θέση να αξιολογήσει την απόδοση της υπηρεσίας Διαδικτύου χαμηλής τροχιάς Starlink όταν συνδέεται με στρατιωτικά συστήματα. Ο Στρατός θα αναζητήσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα όπως ο εξοπλισμός εδάφους που θα χρειαστεί για να χρησιμοποιήσει το Starlink και η ποσότητα των εργασιών ενοποίησης συστημάτων που θα απαιτηθούν.

Η τριετής συμφωνία θα "επιτρέψει στο Στρατό να κατανοήσει τις πιθανές εφαρμογές των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων στην εμπορική RF SATCOM, όπως το νέο αστερισμό Starlink LEO και τις σύγχρονες τελικές εξελίξεις SATCOM ικανές να εντοπίζουν δορυφόρους LEO."

Ο Joseph Welch, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος διοίκησης, ελέγχου, τακτικής επικοινωνίας (C3T), είπε ότι ο στρατός προσπαθεί να καλύψει μια αυξανόμενη ζήτηση για συνδεσιμότητα στο πεδίο. "Σήμερα έχουμε περιορισμένο SATCOM σε όλους τους ελιγμούς μας", ανέφερε σε συνέδριο το προηγούμενο φθινόπωρο. Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η ενσωμάτωση εφαρμογών υλικού και λογισμικού στους σχηματισμούς του Στρατού, ανέφερε.

Τα κέντρα διοίκησης του στρατού έχουν πρόσβαση σε γεωστατικούς δορυφόρους μέσω μεγάλων πιάτων που είναι τοποθετημένα σε ρυμουλκούμενα και όχι πολύ κινητά. Ένα από τα προβλήματα είναι ότι ο δορυφόρος υπερκαλύπτεται από συνδρομητές, παρέχει περιορισμένη ταχύτητα και έχει υψηλό χρόνο αναμονής.

"Είναι το ίδιο με ένα καλαμάκι για τη σόδα", δήλωσε ο Γουέλς για την ικανότητα του Στρατού να υποστηρίζει τη ροή των δεδομένων.

Για να χρησιμοποιήσει ευρυζωνικότητα LEO όπως το Starlink, ο Στρατός θα χρειαστεί επίπεδες κεραίες για να εντοπίσει χιλιάδες δορυφόρους. Το κόστος εξοπλισμού των μονάδων του Στρατού με νέους επίγειους τερματικούς σταθμούς θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα διερευνήσει το CRADA.
Μια άλλη ανησυχία είναι η ασφάλεια των δεδομένων που μεταφέρονται στους σταθμούς εδάφους. Οι δορυφόροι Starlink επί του παρόντος δεν συνδέονται στο διάστημα μέσω οπτικών συνδέσεων, έτσι τα δεδομένα αποστέλλονται σε επίγειους σταθμούς που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Ο στρατός των Η.Π.Α. προτιμά να χρησιμοποιεί συστήματα με διαδορυφορικές συνδέσεις, έτσι ώστε τα δεδομένα να μπορούν να μεταφέρονται στο επιθυμητό σημείο εισόδου.

ΠΗΓΗ spacenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου