Συνέντευξη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή για Έβρο, Τουρκία, άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στο Star Channel - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Συνέντευξη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή για Έβρο, Τουρκία, άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στο Star Channel

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, σε μια συνέντευξη εφόλης της ύλης στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Παναγοπούλου.

Τί είπε για τον Έβρο, την Τουρκία, την αναβολή της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» και άλλα. 


Αποσπάσματα:

Κατερίνα Παναγοπούλου: Τώρα που περνά σιγά - σιγά η πανδημία και ανοίγει ο καιρός, πιστεύετε ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει νέα εισβολή μέσω προσφύγων σε Έβρο και νησιά, διότι γνωρίζω ότι είχατε μία σύσκεψη στο Πεντάγωνο για το θέμα αλλά και μία σχετική επίσκεψη που κάνατε κι εσείς ο ίδιος.

Αλκιβιάδης Στεφανής: Είδαμε τις διαδικασίες συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με την Ελληνική Ακτοφυλακή και την Αστυνομία, που είναι εξαιρετική, και επίσης την Παρασκευή έγινε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σύσκεψη με τον κύριο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό του Λιμενικού και όλους τους Αρχηγούς των Κλάδων, εξετάζοντας τα διαφορετικά σενάρια για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών σε Έβρο και νησιά.

Κατερίνα Παναγοπούλου: Και σε σχέση με αυτό που λέτε τώρα, αποτελεί απορία πολλών, πόσο έχει επηρεαστεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και λόγω του κορονοϊού;

Αλκιβιάδης Στεφανής: Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η αντιμετώπιση της κρίσης με τις κατευθύνσεις του κ. Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, σχεδόν καθημερινά κάνει συσκέψεις γι’ αυτό το θέμα.
Δώσαμε σκληρές οδηγίες, τις οποίες με πολλή πειθαρχία τις ακολουθήσαμε. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχουμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα. Το αποτύπωμα των κρουσμάτων στη συνολική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το 0,052%. Έχουμε 57 δείγματα και όλα είναι εξαιρετικά.

Δείτε τη συνέντευξη του Υφυπουργού στην ιστοσελίδα του Star εδώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου