Οι Βατραχάνθρωποι Του Πολεμικού Ναυτικού Σε Πλήρη Δράση (VIDEO) - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

Οι Βατραχάνθρωποι Του Πολεμικού Ναυτικού Σε Πλήρη Δράση (VIDEO)

Οι υπονομεύσεις εχθρικών πλοίων, αποτελούν το κύριο φάσμα αποστολών των επιχειρησιακών ομάδων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Η εκπομπή «Αρετή και Τόλμη», βρέθηκε μαζί με μία από τις επίλεκτες αυτές ομάδες των Ελλήνων βατραχανθρώπων που κατά κανόνα επιχειρούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

 
Στο εντυπωσιακό βίντεο, διακρίνονται βατραχάνθρωποι ΟΥΚ να κολυμπάνε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Εκτελούν αθέατη διείσδυση τηρώντας υποβρύχια πορεία με οπλισμό ενώ χρησιμοποιούν συσκευές κλειστού κυκλώματος που αποκρύπτουν παντελώς την παρουσία τους από τυχόν εχθρική παρουσία στην επιφάνεια.

Πλησιάζουν στο εσωτερικό της ακτής και γίνονται ένα με το φυσικό περιβάλλον. Οι υποβρύχιοι καταστροφείς που θα στελεχώσουν στη συνέχεια επιχειρησιακές ομάδες και μέσα και διαθέτουν τα απαραίτητα σωματικά, ψυχολογικά και επαγγελματικά προσόντα ώστε να ανταπεξέλθουν σε κάθε αποστολή που θα τους ανατεθεί από το Αρχηγείο Στόλου.


Η επιχειρησιακή ομάδα έχει ολοκληρώσει το πρώτο σκέλος της αποστολής και πλέον ακολουθεί η φάση της προσέγγισης για την τελική κρούση που πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα αφού τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή.

Φτάνοντας στο χώρο αναμονής εκτελούν περιμετρική τάξη καλύπτοντας όλες τις πλευρές από την ξαφνική απειλή. Η επιχειρησιακή ομάδα όμως δεν είναι μόνη. Αρκετά πιο μακριά, δύο ζευγάρια μάτια τους προστατεύουν ανά πάσα στιγμή.


Στο χώρο απόκρυψης, ζεύγος ελεύθερων σκοπευτών με τυφέκιο μπαρετ, μόλις έχουν προσβάλλει το στόχο τους. Το στοιχείο ελεύθερων σκοπευτών έχει κινηθεί ανεξάρτητα και έχει προσεγγίσει, εντελώς αθέατο, το στόχο του λαμβάνοντας πλεονεκτική θέση βολής. Μόλις φτάσει η ώρα ο σκοπευτής καθοδηγεί τον παρατηρητή σε επιλεγμένο στόχο και ανοίγει πυρ.
Η επιχειρησιακή ομάδα των Ελλήνων βατραχανθρώπων εκτελεί έφοδο προς την εχθρική θέση προσβάλλοντας τον αντίπαλο με σαρωτικά πυρά. Η τελική φάση μιας αποστολής και συγκεκριμένα οι ενέργειες της ομάδας επί του στόχου διακρίνονται στα εντυπωσιακά πλάνα.


Βέβαια, αυτό που είδαμε στο βίντεο, αποτελεί μονάχα ένα μέρος της εκπαίδευσης των επιχειρησιακών ομάδων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών οι οποίες κατά κανόνα επιχειρούν σε πραγματικές συνθήκες στο απόλυτο σκοτάδι που διατηρούν διαρκή ετοιμότητα ανάληψης αποστολών πανέτοιμες όποτε απαιτηθεί να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος των δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του Αιγαίου. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου