"Είναι περίπλοκο"΄αναφέρει η Γερμανία για τους δεσμούς της με τις ΗΠΑ - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020

"Είναι περίπλοκο"΄αναφέρει η Γερμανία για τους δεσμούς της με τις ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε πρόσφατα τον Αμερικανικό στρατό να απομακρύνει 9.500 στρατεύματα από τη Γερμανία

Άνγκελα Μέρκελ και Ντόναλντ Τραμπ
Η σχέση της Γερμανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι "περίπλοκη", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας σε συνέντευξη σε εφημερίδα, εκφράζοντας τη λύπη του για την προγραμματισμένη απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία.


Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε το στρατό των ΗΠΑ να απομακρύνει 9.500 στρατεύματα από τη Γερμανία, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ την Παρασκευή.

"Σε περίπτωση απόσυρσης μέρους των στρατευμάτων των ΗΠΑ, είναι κάτι που θα μας απασχολήσει. Εκτιμούμε τη συνεργασία με τις αμερικανικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν εδώ και δεκαετίες. Είναι προς το συμφέρον αμφότερων των χωρών μας", ανέφερε ο Μάας στο Bild.

Ο Maas αναγνώρισε τα προβλήματα στις σχέσεις της Γερμανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας: "Είμαστε στενοί συνεργάτες στη διατλαντική συμμαχία. Αλλά: Είναι περίπλοκο".

Το Σάββατο, ανώτεροι νομοθέτες από το κυβερνών συντηρητικό μπλοκ της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ επέκριναν την απόφαση του Τραμπ να διατάξει το στρατό των ΗΠΑ να απομακρύνει 9.500 στρατεύματα από τη Γερμανία.

Αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος δεν ήθελε να αναγνωριστεί, δήλωσε την Παρασκευή ότι η κίνηση των στρατευμάτων ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων εργασιών του ανώτερου στρατιωτικού αξιωματούχου των ΗΠΑ, Στρατηγού Μαρκ Μίλεϊ, και δεν είχε καμία σχέση με τις εντάσεις μεταξύ Τραμπ και Μέρκελ, η οποία απέτρεψε σχέδιο του Τραμπ να φιλοξενήσει συνεδρίαση της G7 αυτό το μήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου