Νέα Επιτυχημένη Δοκιμή Σμήνους Drone στο Πεδίο της Μάχης - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Νέα Επιτυχημένη Δοκιμή Σμήνους Drone στο Πεδίο της Μάχης

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει εφαρμόσει ένα μοναδικό υπαίθριο σύστημα για να δοκιμάσει σμήνη drone - με χωρητικότητα πάνω από 1.500 φορές τον όγκο μιας τυπικής μονάδας δοκιμών.

Οι μελλοντικοί στρατιώτες θα λειτουργούν με πολλά από αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε όλο το πεδίο της μάχης, χρησιμοποιώντας ένα διασυνδεδεμένο σμήνος που θα παρέχει δυνατότητες για επίγνωση κατάστασης, άμυνα και εφοδιασμό.

Για να αυξήσουν  την δυνατότητα των δοκιμών, οι ερευνητές του στρατού συνεργάστηκαν με τη PhaseSpace, για να αναπτύξουν μια νέα ικανότητα σύλληψης κίνησης που λειτουργεί σε εξωτερική χρήση - όπου το φως του ήλιου παρεμβαίνει σε συσκευές λήψης κίνησης (χρησιμοποιούνται εως τωρα  συνήθως για σκοπούς όπως η ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών.

"Αυτή η νέα ικανότητα μας επιτρέπει να επεκτείνουμε το εύρος των δοκιμών μας - από εσωτερικές δοκιμές σε μικρά δωμάτια ή χώρους που συνήθως είναι μικρότεροι από το μισό γήπεδο μπάσκετ, σε μεγέθη όσο πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου", δήλωσε ο Dan Everson, ερευνητής στο Εργαστήριο Έρευνας Στρατού της Διοίκησης για την Ανάπτυξη Δυνατοτήτων Στρατού των ΗΠΑ. "Αυτό θα μας επιτρέψει να αναπαράγουμε πιο ρεαλιστικές συνθήκες λειτουργίας και να διεξάγουμε πειράματα που προηγουμένως δεν ήταν δυνατό, όπως η χρήση κάμερων για πλοήγηση εδάφους, η δοκιμή επικοινωνίας RF [ραδιοσυχνότητας] μέσα σε ένα σμήνος και η τπήση ακόμα μεγαλύτερων drone."

Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στο εργαστήριο να επικεντρωθεί σε τεχνολογίες συνεργατικής πλοήγησης πολλαπλών drone , ετερογενείς ιδέες σμήνους, αλληλεπιδράσεις επίγειων / εναέριων παραγόντων, συστήματα αντι-UAV και ομαδικότητα ανθρώπινων-drone, δήλωσε ο Everson. Οι ερευνητές περιέγραψαν τα ευρήματά τους στην τεχνική τους έκθεση περιγράφοντας την εφαρμογή και την αξιολόγηση του μεγαλύτερου εξωτερικού συστήματος οπτικής κίνησης στον κόσμο .

Credit:U.S. Army photo


Η PhaseSpace ανέπτυξε το σύστημα για την παρακολούθηση της κίνησης, δημιουργώντας φωτεινές λυχνίες LED που συνδέονται με τις συσκευές δοκιμής και κινούνται σε ολόκληρη την περιοχή δοκιμών. 


 
Για την παρακολούθηση των δεικτών LED, 96 κάμερες που βρίσκονται μέσα σε κλωβό παρακολούθησης τοποθετούνται γύρω από την περίμετρο της περιοχής δοκιμής. Η αξιολόγηση του συστήματος που αναπτύχθηκε από τον Στρατό έδειξε ακριβή παρακολούθηση σε χώρο 460 x 110 x 70 μέτρα - περισσότερο από 1.500 φορές μεγαλύτερο από ένα τυπικό σύστημα 15 x 15 x 10 μέτρων. Το σύστημα έχει ρυθμό μέτρησης 100Hz, που σημαίνει ότι μετρά τη θέση των δεικτών 100 φορές κάθε δευτερόλεπτο.


Το σύστημα δοκιμών είναι μεταφερόμενο και μπορεί να κλιμακωθεί πάνω ή κάτω ή και ακόμη να αλλάξει σχήμα. Ο Έβερσον είπε ότι ελπίζει ότι συνεργάτες σε ακαδημαϊκούς, βιομηχανικούς ή κυβερνητικούς φορείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ικανότητα για να δοκιμάσουν τη δική τους έρευνα και ανάπτυξη στη ρομποτική.

 "Ο μελλοντικός μας στρατός θα πρέπει να αλληλεπιδράσει με μεγάλο αριθμό αυτόνομων drone για να αγωνιστεί στις μελλοντικές συγκρούσεις", δήλωσε ο Έβερσον. "Η ευελιξία και η επεκτασιμότητα αυτού του συστήματος θα βοηθήσουν τον στρατό να αναπτύξει ικανότητες που θα επιτύχουν υπέρβαση εναντίον των αντιπάλων μας."

Με πληροφορίες από eurekalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου