Ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής για Μεταναστευτικό - Τουρκία και Λιβύη - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020

Ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής για Μεταναστευτικό - Τουρκία και Λιβύη

Συνέντευξη παραχώρησε ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή "Ακραία Φαινόμενα"

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις στο μεταναστευτικό αλλά και τους τρόπους που η Ελλάδα εποπτεύει το ζήτημα ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα fake news που διακινούνται από την πλευρά της Τουρκίας. Τέλος αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Λιβύη και πως η Ελλάδα παρακολουθεί την κατάσταση εκεί.

Ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής σε συνέντευξη στον Τ/Σ ΣΚΑΙ

Επιγραμματικά κάποιες από τις δηλώσεις του ΥΦΕΘΑ:

  • Σχετικά με τα νέα που διακινούνται τελευταία για συγκεντρώσεις μεταναστών

Όχι, δεν είχαμε τίποτα από την άλλη πλευρά των συνόρων όλα αυτά, ότι ακούσαμε ήταν ψευδείς ειδήσεις οι οποίες βγήκαν από την περιοχή της Αδριανούπολης και από άλλους κύκλους, μιλώντας για συγκέντρωσης μεταναστών .

  • Για το πως η Ελλάδα αναλύει την όλη κατάσταση στον Έβρο

H κατάσταση στη χερσαία σύνορα της χώρας είναι συνηθισμένη μετά την απομάκρυνση των μεταναστών. Mετά την νίκη την οποία πετύχαμε στην την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου και τον Μάρτιο οι Ένοπλες Δυνάμεις και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέλυσε την όλη κατάσταση. Αναλύοντας την κατάσταση βρήκαμε τομείς οι οποίοι θέλουν βελτίωση σε πολλαπλά σημεία οργανωτικά και διαδικαστικά, θεσμοί  και επιχειρησιακά.

Η φύλαξη γίνεται με πολλαπλά μέσα γίνεται με προσωπικό σε επιλεγμένα σημεία και με ηλεκτρονικά μέσα ώστε να καλύπτεται το σύνολο των χιλιομέτρων του Έβρου ποταμού. Δεν υπάρχει σημείο το οποίο να μην υπάρχει ματιά μας είτε με ελικόπτερα τα οποία πετάνε είτε με UAV.  Δεν σας τη δίνω μόνο εγώ τη διαβεβαίωση, τη δίνει η κυβέρνηση δια του στόματος του κυρίου πρωθυπουργού εμείς με ηρεμία και ψυχραιμία παρακολουθούμε την όλη κατάσταση αλλά παράλληλα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε.

  • Σχετικά με τη Λιβύη

Το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Λιβύη είναι ένα αντικείμενο που απασχολεί όλους. Βλέπετε καθημερινά τις ισορροπίες που διαμορφώνονται. Για το θέμα της Λιβύης θέλω να πω ενώ η κρίση φαίνεται να ολοκληρώνεται, δεν θα ολοκληρωθεί εύκολα. Δεν συμφέρει να τελειώσει εκεί κρίση κι γιατί είναι ευκαιρία  για πάρα πολλούς στρατιωτικούς  παίκτες στην περιοχή να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους και να ασκήσουν εξουσία. Εμείς το παρακολουθούμε αυτό.

Θα προκύψουν προβλήματα ίσως και σοβαρότερα στη βάρδια μας δεν θα επιτρέψουμε όμως να συμβεί κάτι άσχημο για τη χώρα.


Δείτε όλη τη συνέντευξη του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου