Πρόγραμμα 3 Εκατομμυρίων δολαρίων για Έρευνα και Ανάπτυξη Μη Επανδρωμένων Οχημάτων - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

Πρόγραμμα 3 Εκατομμυρίων δολαρίων για Έρευνα και Ανάπτυξη Μη Επανδρωμένων Οχημάτων

Στρατιωτικοί ερευνητές, θα δοκιμάσουν λογισμικό και υλικό, αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων,  για επίτευξη μη επανδρωμένης οδήγησης ενός αυτόνομου χερσαίου οχήματος «Warthog», σε συνεργασία με επτά πολιτικά πανεπιστήμια

Ένα χρηματοδοτούμενο από το στρατό πρόγραμμα, έχει ως στόχο να μάθει αν τα ρομπότ μπορούν να οδηγούν στα πεδία μάχης του αύριο, χωρίς την ανθρώπινη συμβολή.
 Ομάδα επτά πανεπιστημίων, έλαβε χρηματοδότηση το Μάιο για να ερευνήσουν την κίνηση εκτός δρόμου από μη επανδρωμένα οχήματα, στο πλαίσιο προσπάθειας που ξεκίνησε το Εργαστήριο Ερευνών Στρατού.

Ερευνητές του στρατού ανέφεραν ότι τα αυτόνομα αεροπλάνα και τα φορτηγά είναι μέρος του  πολέμου του μέλλοντος, και μετά από μια δεκαετία έρευνας έχουν αναπτύξει ένα πρωτότυπο «εγκέφαλο» για μη επανδρωμένα οχήματα, με κωδικό όνομα «ARL Autonomy Stack».Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, οι ερευνητές θα έχουν πρόσβαση στο πρωτότυπο αυτό μηχανισμό και θα τους ζητηθεί να το βελτιώσουν, δήλωσε ο Έρικ Σπερό, διευθυντής του προγράμματος «Κλιμακούμενη, Προσαρμοστική και Ανθεκτική Αυτονομία».

"Με αυτά τα 3 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, έχουμε επικοινωνήσει με τη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα και ερωτηθήκαμε, "ποιος μπορεί να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια για αυτονομία;"

Το πρόγραμμα αποσκοπεί σε βελτίωση των εναέριων και επίγειων μη επανδρωμένων οχημάτων, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας αυτό το έτος θα επικεντρωθεί στην αυτόνομη οδήγηση.

Τα μη επανδρωμένα οχήματα του Στρατού του μέλλοντος, πρέπει να μπορούν να εισέρχονται σε άγνωστες περιοχές, χωρίς GPS ή δορυφόρους, και να έχουν αντίληψη για το περιβάλλον της επιχείρησης προτού κινηθούν γρήγορα και με ασφάλεια, δήλωσε ο Σπερό.

Αλλά τα σημερινά αυτόνομα οχήματα τείνουν να κινούνται πολύ αργά σε «σκληρά» περιβάλλοντα, είπε ο Μπρετ Πιεκάρσκι, επικεφαλής επιστήμονας της διεύθυνσης τεχνολογίας οχημάτων.

Οι «εγκέφαλοι» τους πρέπει να επεξεργαστούν αυτό που βλέπουν, να φτιάξουν ένα χάρτη για το που βρίσκονται και να αποφασίσουν πού να πάνε γρήγορα, είπε."Προσπαθούμε να κάνουμε αυτά τα πράγματα να λειτουργούν πολύ πιο γρήγορα, αλλά πρέπει να λειτουργούν σε μη δομημένα περιβάλλοντα, έτσι ώστε να είναι αξιοποιήσιμα", δήλωσε ο Πιεκάρσκι.

Οι ερευνητές που λαμβάνουν χρηματοδότηση για τη βελτίωση της κινητικότητας εκτός δρόμου προέρχονται από τη Σχολή Ορυχείων του Κολοράντο. το Ινστιτούτο Ανθρώπινης και Μηχανικής Γνώσης της Φλόριντα, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το Berkeley, το Πανεπιστήμιο του Delaware, το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ και το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. 
Οι ερευνητές θα προσπαθήσουν το επόμενο έτος να βελτιώσουν το Απόθεμα Αυτονομίας. Ο κώδικάς τους θα δοκιμαστεί σε ένα μη επανδρωμένο όχημα, ένα μη επανδρωμένο πολιτικό όχημα «Warthog», περίπου στο μέγεθος ενός ATV που έχει τροποποιηθεί.

Τα πειράματα για το όχημα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την εύρεση ασφαλών διαδρομών μέσω πυκνής βλάστησης, την αναρρίχηση σε τραχιές επιφάνειες και τη διέλευση μέσω ερειπίων και φερτών υλικών.

Οι ερευνητές στο τέλος του έτους θα αξιολογήσουν τι λειτούργησε και σε τι βαθμό, με τυχόν προόδους να συμβάλουν στο μελλοντικό σχεδιασμό του λογισμικού ρομποτικής για τα μεγαλύτερα οχήματα του Στρατού.

Ερευνητές του στρατού ελπίζουν επίσης να κατασκευάσουν μη επανδρωμένα οχήματα τα οποία θα λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις και μπορούν να εργάζονται σχεδόν σαν μέλη μιας στρατιωτικής δύναμηες, με στρατιώτες στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο Πιεκάρσκι.

"Θέλουμε τα ρομπότ να μπορούν να επιλύουν προβλήματα", δήλωσε ο Πιεκάρσκι. "Ας πούμε ότι ένα drone έχασε σήμα: θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσει την πρόθεση της αποστολής, το περιβάλλον, τις συνθήκες του πεδίου της μάχης και να συνεχίσει την αποστολή του".

1 σχόλιο: