Τα Αμερικανικά στρατιωτικά οικήματα που είναι έτοιμα μέσα σε λίγες ώρες - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Τα Αμερικανικά στρατιωτικά οικήματα που είναι έτοιμα μέσα σε λίγες ώρες

Έφτασε ο καιρός των μεταθέσεων και πάλι και μετάθεση σημαίνει, μεταξύ άλλων υποχρεώσεων και εύρεση νέας κατοικίας. Ωστόσο τα νέα στρατιωτικά οικήματα που μπορεί πλέον να φτιάχνει το Μηχανικό του Αμερικανικού Στρατού, είναι της λογικής «φτιάξτο μόνος σου» και είναι έτοιμα μέσα σε λίγες ώρες, έτοιμα για να κατοικήσει κάποιος.

Το σώμα του Μηχανικού των Η.Π.Α έχει κατοχυρώσει με μια 20-ετή πατέντα, ένα μικρό σπίτι που μπορεί να συναρμολογηθεί χωρίς ειδικό εξοπλισμό, μέσα σε 5 μόλις ώρες. Η ονομασία του είναι CUBE (στα ελληνικά Κύβος) και αποτελεί αρκτικόλεξο του Common Uniform Building Envelope.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα παραλληλόγραμμο διαστάσεων 5m επί 7,5m δηλαδή για ένα χώρο 35m2. Η οροφή είναι σε ύψος  4,5m. Ολόκληρο το κτίριο είναι ξύλινο, συμπεριλαμβανομένων και των θεμελίων και συνοδεύεται με λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να το συναρμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα υλικά που περιλαμβάνονται.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το σταθερό κόστος του CUBE ανά τετραγωνικό μέτρο είναι 26 δολάρια, καθιστώντας το συνολικό κόστος της μονάδας γύρω στα 10.000 δολάρια, το οποίο έρχονται σε αντίθεση με το κόστος μιας στρατιωτικής σκηνής των 500 δολαρίων ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το πρώτο πρωτότυπο του CUBE κατασκευάστηκε, αποσυναρμολογήθηκε και συναρμολογήθηκε ξανά από στρατιώτες του Αμερικανικού Στρατού κατά τη διάρκεια μιας άσκησης εκπαίδευσης πέρυσι στο Στρατόπεδο Τρζέμπιεν στην Πολωνία. Αλλά πιο πρόσφατα, μια ομάδα Πεζοναυτών στο Camp Pendleton, κατασκεύασε το μεγαλύτερο μέρος του ΚΥΒΟΥ σε μόλις τέσσερις ώρες και 26 λεπτά (πλην ενός τοίχου και μέρους της οροφής). Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

"Η αρχιτεκτονική και η μηχανική που χρησιμοποιήσαμε, θα γλυτώσουν τους φορολογούμενους και τα στρατεύματά μας από το να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για μικρότερες εγκαταστάσεις", δήλωσαν αξιωματούχοι. "Όπως και με πολλές από τις εφευρέσεις του Στρατού, υπάρχει πιθανώς μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία εδώ."

Δείτε το βίντεο με τη διαδικασία εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου