Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Ολλανδίας - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Ολλανδίας

Την Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχθηκε στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ», τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ολλανδίας Ναύαρχο Rob Bauer, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο με ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις στη Συρία και στη Λιβύη και επισημάνθηκε η ανάγκη εφαρμογής των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ο καταλυτικός ρόλος που θα πρέπει να διαδραματίσει σε αυτή τη προσπάθεια η Ευρωπαϊκή επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έθεσε επίσης το θέμα της ολοένα αυξανόμενης Τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της εργαλειοποίησης από την πλευρά της του μεταναστευτικού και της ανάγκης διατήρησης της AEGEAN ACTIVITY για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Με αφορμή την υποψηφιότητα του Ολλανδού ομολόγου του για τη θέση του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν στο πλαίσιο της Συμμαχίας από όλους τους φορείς της για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου