Συνάντηση Υπουργού Άμυνας ⁦Χαράλαμπου Πετρίδη⁩ με τον Πρέσβη της Αιγύπτου Amr Mohsen Hamza - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Συνάντηση Υπουργού Άμυνας ⁦Χαράλαμπου Πετρίδη⁩ με τον Πρέσβη της Αιγύπτου Amr Mohsen Hamza

Με ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε συνάντηση Υπουργού Άμυνας ⁦Χαράλαμπου Πετρίδη⁩ με τον Πρέσβη της Αιγύπτου Amr Mohsen Hamza.Τι συζητήθηκε κατά τη Συνάντηση Υπουργού Άμυνας ⁦Χαράλαμπου Πετρίδη⁩ με τον Πρέσβη της Αιγύπτου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Ειδικότερα συζητήθηκαν, η υλοποίηση του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας για το έτος 2021, η συνεργασία στον τομέα των εξοπλισμών αλλά και οι τρόποι ενίσχυσης υφιστάμενων συμφωνιών. 

Τόσο ο κ. Πετρίδης όσο και ο κ. Hamza αναφέρθηκαν στην εξέλιξη της Τριμερούς Συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για την συμμετοχή και άλλων χωρών με κοινή αντίληψη και ενδιαφέροντα όπως των ΗΑΕ και της Γαλλίας στην πρόσφατη άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» που διεξήχθη στην Αλεξάνδρεια τον περασμένο Δεκέμβριο. 


Παράλληλα συζητήθηκαν οι επιθετικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα οι παραβιάσεις της κυριαρχίας και η παρεμπόδιση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης η κατάσταση ασφαλείας στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κύπρος στο πλαίσιο της ΕΕ σε συνεργασία με χώρες της περιοχής, για προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου