4 Υπόπτοι για Κατασκοπεία στην Τουρκία - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

4 Υπόπτοι για Κατασκοπεία στην Τουρκία

Οι 4 ύποπτοι για κατασκοπεία στην Τουρκία, συνελήφθησαν με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας

Η Τουρκία συλλαμβάνει τέσσερις ύποπτους για ναυτική κατασκοπεία

Τούρκοι αξιωματούχοι συνέλαβαν τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για διαρροή βασικών πληροφοριών από τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, ανέφερε  την Τετάρτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


Τρεις στρατιωτικοί και ένας πολίτης έχουν τεθεί υπό κράτηση στην αστυνομία μετά από έρευνα που ξεκίνησε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Άγκυρας, ανέφερε το Anadolu.


Η έρευνα αποκάλυψε ότι, οι 4 ύποπτοι για κατασκοπεία στην Τουρκία, έχουν διαρρεύσει βασικές πληροφορίες σχετικά με τα ελικόπτερα, τα πλοία και τα όπλα του τουρκικού ναυτικού.


Οι 4 ύποπτοι για κατασκοπεία, συμπεριλαμβανομένων δύο πρόσφατα συνταξιούχων αξιωματικών και ενός λοχίας, κατηγορούνται για αποκάλυψη μυστικών πληροφοριών που ανήκουν στο κράτος. Ένας από τους υπόπτους υπό κράτηση της αστυνομίας συνελήφθη νωρίτερα αυτό το μήνα λόγω της διαρροής αμυντικών βιομηχανιών σε ξένες εταιρείες, αλλά απελευθερώθηκε με δικαστικό έλεγχο.


Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στις 12 Ιανουαρίου έναν ανώτατο αξιωματούχο από μια διεθνή ιδιωτική εταιρεία ενέργειας που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και πέντε άλλους με την κατηγορία της ενεργειακής κατασκοπείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου