Αλλαγή πλοίου Διοικήσεως στην Επιχείρηση "IRINI" - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

Αλλαγή πλοίου Διοικήσεως στην Επιχείρηση "IRINI"

Στις 2 Φεβρουαρίου ο Διοικητής Επιχειρήσεων, ο Ναύαρχος Fabio Agostini, παρευρίσκεται στην τελετή παράδοσης παραλαβής της ναυαρχίδας . Το ελληνικό πλοίο «ΑΔΡΙΑΣ» αντικαθίσταται από την «ΑΙΓΑΙΟΝ». Η τελετή πραγματοποιείται στη φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» με σεβασμό στα μέτρα κατά της Covid-19.

Γεγονότα και αριθμοί

Η επιχείρηση EUNAVFOR MED IRINI ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2020. Στις 4 Μαΐου ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στη θάλασσα. Βασική αποστολή είναι η εφαρμογή  του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη  μέσω της χρήσης  εναέριων, δορυφορικών και θαλάσσιων πόρων. Η επιχείρηση παρακολούθησε επίσης τις δραστηριότητες σε  16  λιμάνια της Λιβύης και εγκαταστάσεις πετρελαίου .

Όσον αφορά την παρακολούθηση των αεροπορικών διαδρομών, η επιχείρηση έχει ελέγξει  25  αεροδρόμια  και λωρίδες προσγείωσης, καθώς και περισσότερες από  155  πτήσεις που  ενδεχομένως μεταφέρουν φορτία που σχετίζονται με το στρατό, προς τη Λιβύη.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν πραγματοποιηθεί με πλήρη σεβασμό της αρχής της αμεροληψίας έναντι των αντιμαχόμενων κομμάτων στη Λιβύη, στην οποία η επιχείρηση IRINI τηρούσε πάντα αυστηρά. Αυτό αποδεικνύεται επίσης από τις  18  ειδικές εκθέσεις που έχει εκδώσει η Επιχείρηση στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη σχετικά με παραβιάσεις ή πιθανές παραβιάσεις των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το εμπάργκο όπλων και την πρόληψη του λαθρεμπορίου πετρελαίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου