Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Διεθνείς Εκθέσεις Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021 στα ΗΑΕ - e-Στρατόπεδο

ΤΩΡΑ:

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Διεθνείς Εκθέσεις Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021 στα ΗΑΕ

Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψη του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), περιηγήθηκε στους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021.

Μεταξύ άλλων επισκέφθηκε το περίπτερο του Πεδίου Βολής Κρήτης (NAMFI-NATO MISSILE FIRING INSTALLATION), μέσω του οποίου προβάλλεται ο ιδιαίτερα σημαντικός γεωστρατηγικός ρόλος του νησιού καθώς και η σημασία του ΠΒΚ για την εκπαίδευση χειριστών σημαντικού αριθμού οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ακολούθως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιηγήθηκε στα περίπτερα εγχώριων και διεθνών Εταιριών Αμυντικού Υλικού, ενημερώθηκε για τις δυνατότητες εκθεμάτων και συνομίλησε με υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών.

Τέλος παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ με την επωνυμία NATION SHIELD, στην οποία μεταξύ άλλων εξέφρασε τον θαυμασμό του για την υψηλή ποιότητα της έκθεσης, λαμβάνοντας ειδικά υπόψη τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας COVID-19 και όλων των μέτρων που έπρεπε να ληφθούν για να διασφαλιστεί η υγεία τόσο των επισκεπτών όσο και των διοργανωτών. Επίσης αναφέρθηκε στην αλματώδη τεχνολογική πρόοδο που έχουν πετύχει τα ΗΑΕ, με πλέον χαρακτηριστικό το επίτευγμα τους να θέσουν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη ΑΡΗ το διαστημόπλοιο HOPE, ενώ τόνισε και το άριστο επίπεδο της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των 2 χωρών το οποίο εξελίσσεται σε ειδική και ισχυρή σχέση που στηρίζεται στην κοινή πίστη των δύο χωρών στις αξίες της αγαστής συνεργασίας, του Διεθνούς Δικαίου, της καλής γειτονίας και βεβαίως στη διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης στη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. (δείτε εδώ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου